Zeka Soruları ve Cevapları (Yeni Kısa Zeka Sorusu Çözümleri)


-3
Zeka Soruları ve Cevapları

Bazen karşımızdakinin zekasını ölçmek için ona zeka soruları yöneltebiliyoruz. Aklına bu tür soru gelmeyenler ya da daha zor sorular arayanlar için kısa ve zor zeka soruları ve cevaplarını burada paylaştık. Buradaki soruları arkadaşlarınıza sorarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Zeka soruları beyninizi çok daha iyi kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca kısa zeka soruları sayesinde farklı bir düşünce şekline de sahip olursunuz. Zeka soruları zor görünse de basit cevaplara sahiptirler. Fakat karşıdaki kişiye bu tür bir soru yöneltildiğinde zor yoldan gideceği için cevabı bulması bir hayli zor olacaktır.

Eğlenceli ve Komik Zeka Soruları

Soru sorarken cevabını beklediğinizde hem eğlenmek hem de karşınızdaki kişinin nasıl cevaplar vereceğini merak ediyorsanız buradaki komik ve eğlenceli soruları kullanabilirsiniz.

  1. Bir akşam işten çıkan Ahmet’in karşısına Cin çıkmış ve kendisinden tek bir şey dilemesini istemiştir. Ahmet ise düşünmek için Cin’den izin istemiş ve ailesinin yanına gitmiştir. Ahmet’in annesi; oğlundan görmeyen gözlerini açtırmasını, eşi: çocuk sahibi olmayı, babası ise çok zengin olmayı istemiştir. Ahmet daha sonra Cin’e dileğini söylemiş ve ailesindeki herkesin isteği olmuştur. Buna göre Ahmet’in dileği ne olabilir?
    • Cevap: Annem torununu altın bir salıncakta görmeyi çok istiyor. Bu dilek ile birlikte Annesinin gözleri açılır, Çocukları olur ve aynı zamanda zengin olurlar.
  2. Sadece bir tek kibritin var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve birde mum olan karanlık ve soğuk bir odaya girdiğini düşün. Önce hangisini yakarsın?
    • Cevap: Kibriti
  3. Bir çiftçinin 17 koyunu vardır. Salgın hastalık çıktı, dokuzu ağır hasta, geriye kalan koyunlar öldü. Çiftçinin kaç koyunu kaldı?
    • Cevap: 9 canlı koyun

Zeka Soruları Bilmeceler

Zeka soruları ve bilmeceler ile eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız buradaki soruları da kullanabilirsiniz. Akşam evde oturuyorsunuz ve canınız sıkıldıysa bilmeceler sorup eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

  1. Karnı tok, gölgesi yok nedir bu?
    • Cevap: İçi Dolu Kuyu
  2. Yeşil tahtın üstünde var bir peri, Uzattım elimi battı dikeni.
    • Cevap: Gül
  3. Yavaş gider izi yok, hızlı gider tozu yok.
    • Cevap: Gölge
  4. Biz üç kardeşiz. Bir gider bir geliriz. Senede üç defa gelir, havada, denizde ve karada gezeriz.
    • Cevap: Cemre

Zeka Soruları ve Cevapları 2020

Komik zeka soruları ve cevapları ile çok eğlenceli zaman geçireceksiniz. Problem çözme becerinizi geliştirin. Zeka soruları çözmek için farklı çözüm yolları denenir. Bu da bizim problem çözebilme becerilerimizi geliştirecektir. Dikkat ve Konsantrasyonu da arttırır. Zeka soruları genelde odaklanmayı geliştirir, bol bol soru çözmek odaklanma becerisini de geliştirecektir.

  1. 30′ u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?
    • Cevap: 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir.
  2. Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
    • Cevap: Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzey kutbundadır.
  3. HZ. Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?
    • Cevap: Sıfır, gemisine hayvan alan HZ. Nuh idi.
  4. Chicago’ dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh’ da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland’da 8 yolcu indi,6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia’ ya vardığınızda şoförün adı neydi?
    • Cevap: Şöför sizdiniz.
  5. Bir duvarın üzerinde 5 adet kuş duruyor. O sırada oradan geçmekte olan bir avcı, tüfeğini ateşleyip ikisini vuruyor. geriye kaç kuş kalır? 
    • Cevap: Vurulan ‘iki’ kuş kalır. Diğerleri kaçar.

Yukarıdaki zeka soruları arasına yenileri de ilerleyen süre zarfında eklenecektir. Önerdiğiniz sorular varsa bunu yorum kısmından yazabilirsiniz. Sizin sorularınız da listeye eklenecektir.


Like it? Share with your friends!

-3

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir